Hurtig levering
Børnetøj
Fri fragt fra 499 kr

Størrelsesguide

Hos skruuk.dk har vi lavet denne størrelsesguide til jer for at gøre det nemmere for jer at handle på vores webshop. Skulle der opstå spørgsmål I forbindelse med størrelses guiden er I meget velkommen til at ringe til os på 31109548 vores telefontid som er butikkens åbningstid.


Når du skal finde dit barns tøjstørrelse, er der flere ting du skal være opmærksom på. Der er forskel på børnenes højde og drøjde, og du skal derfor tage udgangspunkt i dit barns højde, og så anbefaler vi at du går en størrelse op. Måler dit barn eksempelvis 100 cm, skal du vælge tøj i str. 104. Hvis du handler til baby I størrelse 56-98, kan levetiden på tøjet forlænges på dit barns tøj ved at du køber det lidt større. I starten vil barnet måske have brug for et lille opbuk på bodystocking eller buks, men det vil også være meget sødt på en del af tøjet.


Tøjstørrelser nyfødt 0 år til 2 år

44 cm = nyfødt
50 cm = nyfødt
56 cm = 1 mdr
62 cm = 3 mdr
68 cm = 6 mdr
74 cm = 9 mdr
80 cm = 1 år
86 cm = 1½ år
92 cm = 2 år


Tøjstørrelser 3 år og 12 år

98 cm = 3 år
104 cm = 4 år
110 cm= 5 år
116 cm = 6 år
122 cm = 7 år
128 cm = 8 år
134 cm = 9 år
140 cm = 10 år
146 cm = 11 år
152 cm = 12 år


Huestørrelser alder = hovedmål = størrelser

0-1 mdr = 37 cm = str 50
1-4 mdr = 41 cm = str 60
4-9 mdr = 45 cm = str 70
9-12 mdr = 48 cm = str 80
1-2 år = 50 cm = str 90
2-4 år = 52 cm = str 100
4-5 år = 52 cm = str 110
5-6 år = 52 cm = str 120
6-8 år = 54 cm = str 130
9-10 år = 56 cm = str 140
11-12 år = 56 cm = str 150


Skostørrelser

Alle børn er forskellige, og hvilken størrelse et barn på eksempelvis 1 år skal have, afhænger af mange forskellige faktorer – selv på drenge og piger er der forskel. Når barnets fod skal måles, er det vigtigt at måle begge fødder, da der kan være forskel på højre og venstre fod. Barnet skal stå op med vægten fordelt på begge ben og fødderne i gulvet: placer hælen op mod en væg og stil en bog eller lignende på gulvet vinkelret mod den længste tå. Mål herefter i cm fra hæl til længste tå og se størrelsesguiden på hvert enkelt produkt, hvilken størrelse der passer til hvilken længde i cm.


Voksetillæg

Børn skal have plads til at bevæge sig og til at vokse, derfor skal man altid købe børnesko med et voksetillæg. Voksetillæggets længde afhænger af barnets alder, skotype og din egen erfaring med dit barns vækst. Som udgangspunkt anbefales det, at nye sko er 1-1,5 cm længere end foden. De 1-1,5 cm er dog ikke alle beregnet til at vokse i. De dækker over ca. 0,5 cm i bevægelsestillæg og ca. 1 cm i voksetillæg. Bevægelsestillægget giver plads til at foden kan glide frem i skoen, når man går/løber. Vokse tillægget er den plads foden reelt kan vokse på. Børnefødder vokser hurtigt og gerne rykvist, derfor er det vigtigt at kontrolmåle dit barns fødder regelmæssigt. Nedenfor kan du se, hvor meget børns fødder i gennemsnit vokser i forhold til deres alder:

• 0-2 år vokser ca. 2 cm/år
• 2-6 år vokser ca. 1½ cm /år
• 6-11 år vokser ca. 1 cm /år


Børnefødder vokser hurtigt og gerne rykvist, derfor er det vigtigt at kontrolmåle dit barns fødder

• Hver anden måned indtil 2 års alderen
• Hver 3. måned indtil barnet er 3-6 år
• Hvert halve år indtil barnet er over 6 år

Alle vores sko på siden er målt indeni, så du nemt kan vurderer hvilken størrelse der passer dit barn. HUSK voksetillæg når du vælger størrelsen. Du kan se under hver sko hvad de måler og om det er en bred eller smal model.


Guide til køb af barnets første sko / begyndersko

Dit barn har først brug for sko når det er begyndt at gå eller har taget de første skridt, da fødder og muskler først her er tilstrækkeligt udviklet. Det er vigtigt med god støtte og support omkring anklen – derfor er sko, der er lidt højere i skaftet gode som begyndersko. I de fleste begyndersko kan sålen tages ud, således at du nemt kan måle størrelsen på foden. Skoen skal prøves på foden for at sikre den rigtige pasform. Vi anbefaler ca. 1 cm voksetillæg.
Skoen må hverken sidde for stramt eller sidde for løst, da det på sigt kan påvirke udviklingen af foden. Hvis skoen er for stor, hæmmer det barnets leg og barnet kan snuble. Vælg sko der kan reguleres i bredde og volumen over vristen, enten med snøre eller velcro, for dermed at sikre korrekt støtte og komfort, uden at hæmme bevægeligheden. En fast hælkappe er vigtig, således skoen sidder tæt om anklen. Foden skal have støtte, da barnets gang stadig er lidt usikker. Sålen skal være blød og fleksibel, så gangen bliver så naturlig som mulig. Vi anbefaler naturlige materialer (læder både indvendigt og udvendigt), og 100% uldfoer om vinteren, fordi det tillader barnets fod at ånde.


Guide til køb af hjemmesko

Hjemmesko er et must-have i vuggestue og børnehave. Det er vigtigt at børn har skiftesko med i daginstitutionen, dels af hensyn til fødderne, dels af hensyn til skoene. De bliver brugt en hel dag og derfor er det vigtigt, at fødderne kan ånde. Hjemmesko af læder og naturlige materialer er derfor altafgørende for sunde fødder. Der findes forskellige typer af hjemmesko – både uld og skindhjemmesko. Uldhjemmesko er gode til kolde fødder og vinterdage , mens skindhjemmesko kan bruges hele året. Da skoene skal bruges til leg, er det vigtigt med skridsikre såler. Derfor anbefaler vi at sålerne er af gummi, eller delvist med gummi under forfod og hæl. Voksetillæg til hjemmesko. Vi anbefaler, at du beregner et voksetillæg på ca. 1-1,2 cm, når du køber hjemmesko, der skal holde ca. 6 mdr.


Guide til køb af gummistøvler

Der må ikke være for stort voksetillæg, da gummistøvler ikke kan spændes/lukke til foden som andet fodtøj. Hvis gummistøvlen købes for stor, slides den hurtigere, både indvendig og udvendig, da barnet vil svuppe op og ned i støvlen og dermed slide forkert på sålerne. Gummistøvler er i forvejen store og brede i forhold til andre sko og støvler. Man skal derfor være opmærksom på at vælge gummistøvle med passende volumen i både skaft og bredde. Læg evt. en ekstra uldsål i gummistøvlen – det luner og får samtidig støvlen til at sidde bedre på foden, hvis volumen er lidt for stor. En tyk strømpe eller uldsok kan også gøre støvlen mere komfortabel. Vintergummistøvler: Vi anbefaler vintergummistøvler med uldfoer og kuldeisolerende indlægssål, der holder fødder varme på kolde vinterdage. En vintergummistøvle bør også have tilpas volumen. Husk: En vintergummistøvle erstatter ikke komforten og funktionen af en god uldforet læder vinterstøvle, men er et uundværligt supplement på våde vinterdage.


Guide til køb af støvler/vinterstøvler

Skindstøvler kan anvendes året rundt. Læder er som udgangspunkt et vandafvisende materiale og med den rigtige pleje kan skindstøvler anvendes i både sne og slud. Hvis det er en støvle, der bliver brugt hyppigt, så sørg for, at den også får tid til at tørre. Det er vigtigt med varierende fodtøj, og en støvle har godt af hvile og tid til at tørre ved naturlig varme. Støvler skal sidde tæt til foden med støtte fra en fast hælkappe, da hælen ellers vil svuppe op. Der findes mange forskellige typer af støvler både med snøre, velcro og lynlås, så det er vigtigt at vælge støvlen der giver den bedste komfort og med optimal pasform. Vinterstøvler skal holde fødderne varme og tørre på de kolde vinterdage. Støvler med TEX-membran er 100 % vandtætte. Naturlige materialer som ren uld sikrer, at fødderne kan ånde og holde sig varme. Vinterstøvler med TEX-membran fås både med læder-, uld- og teknisk foer. Voksetillæg i Gummistøvler. Vi anbefaler, at du beregner et voksetillæg på ca. 1-1,5 cm, når du køber gummistøvler, vintergummistøvler eller thermostøvler til dit barn, der skal holde ca. 6 mdr.


Guide til køb af sandaler

Begyndersandaler må ikke købes alt for store, for så vil de hæmme dit barns gang. Vi anbefaler et voksetillæg på max 1 cm, når du køber begyndersandaler. Lukkede sandaler. Når du køber sandaler til et mindre barn (2-4 år), anbefaler vi stadigvæk at sandalen har en fast hælkappe, så den sidder til omkring hæl og ankel og støtter foden. Ligeledes er det en god idé at vælge en lukket sandal, så tæerne er beskyttet. Vores erfaring er, at drenge ofte fortsætter med de lukkede sandaler, også når de er ældre end 4 år, mens pigerne begynder at få åbne sandaler fra 4-års alderen. Her er ikke noget rigtigt eller forkert, det er udelukkende et spørgsmål om temperament. Vi anbefaler et voksetillæg på 1-1,5 cm, når du køber en lukket sandal. Åbne sandaler. Når dit barn bliver lidt større (fra 4-5 år), er der ikke lige så stort behov for beskyttelse at tæerne, og så er det naturligt at vælge en åben sandal. Det kan stadigvæk være fornuftigt at vælge en lukket hælkappe til børn fra 4-7 år, men herefter kan de sagtens have en åben hælkappe. Det vigtigste her er stadigvæk, at sandalern sidder godt til omkring ankelen, så foden ikke rutcher rundt i sandalen. Det kan være en god idé at vælge en åben sandal, der også kan justeres ved hælen. Vi anbefaler et voksetillæg på ca.1 cm, når du køber en åben sandal.


Guide til køb af sneakers

Sneakers har ikke helt den samme støtte som sko og derfor skal man være opmærksom på, at det barn der lige har lært at gå skal have et par, der sidder godt fast på foden med velcro lukning eller snøre. Til det lille barn skal de derved ikke købes med for stort voksetillæg. De fleste mærker i sneakers skal man gå et nummer op i størrelsen i forhold til andre skomærker, da som oftes er små i størrelsen. Vær opmærksom på dette når du vælger din størrelse.


Guide til køb af ballerinaer

Ved køb af ballerina sko anbefaler vi mindre voksetillæg. En ballerina sko skal sidde tæt til foden med lidt plads foran – max 1 cm. Hvis der er for meget tillæg svupper hælen op, og barnet vil krumme tæerne for at få skoen med. Dette kan medføre forkert udvikling af foden. Guide til køb af sko til børn med hypermobile led Børn med hypermobilitet har ofte brug for ekstra støtte omkring ankel og hælkappe. Der skal være en lukket og fast hælkappe for optimal støtte. Det er vigtigt, at skoene sidder tæt til foden, derfor bør man undgå for meget voksetillæg, mellem 0,5 -1 cm. Det er også vigtigt, at fodtøjet har reguleringsmuligheder i form af velcro eller snøre. På den måde kan du sikre, at skoen sidder ordentlig fast på foden.